It's getting hot in here!

16-07-07 om 15:03, door: phoenix Email - 1135 views - Categorie: discussie

Dat is toch wel algemeen bekend. Het wordt hier warmer. (Alhoewel, kijkende naar teletekst voor de komende dagen halverwege juli...). Maar goed, het wordt algemeen geaccepteerd dat de Aarde aan het opwarmen is. Alleen de vraag is: waarom?

Ik denk dat iedereen zich nog wel 07-07-07 kan herinneren, de dag dat veel mensen gingen trouwen ;), maar ook de dag van Live Earth. De Aarde is aan het opwarmen dankzij ons, de mens. En wij moeten nu zeker elke dag als wij van huis weggaan, onze router uitzetten, alle lampen uit (leuk voor de inbrekers) etc etc. De sms'jes van alle mensen tijdens die dag waren wel hilarisch. Blijkbaar gaat iedereen dit ook echt doen, want dat was toch wel de algemene boodschap die de mensen vertelde in het programma. Nu geloof ik dat in ieder geval al niet...

Nou is milieubewust leven zeker niet verkeerd en kan de opwarming van de Aarde wellicht ook wel voor problemen zorgen, maar het blijft natuurlijk nog wel de vraag: waarom? Mijn dank gaat uit naar bleekselderij, want hij gaf de tip van deze documentaire. De titel is: The great global warming swindle. Via uitzendinggemist.nl is deze te zien. Je krijgt dan de documentaire te zien met een discussie erna tussen pro-opwarming door de mens vs pro-opwarming door de zon wetenschappers...

Ik zal geen keuze gaan maken wat er nou klopt en wat niet, maar zeker het einde van de documentaire was zeer opvallend. Global warming door de mens is momenteel zo'n machtig orgaan geworden. Er gaat zoveel geld in om; is dat al een reden dat het in stand wordt gehouden, ook al zouden de feiten anders blijken? Mensen die anders denken worden bedreigd of monddood gemaakt. Dit doet mij ook erg denken aan een andere documentaire, die van Scientology, waar iedereen die tegen die kerk was, werd geschaduwd en geïntimideerd. Zoiets is toch eigenlijk al te erg voor woorden, dat je als wetenschapper niet zou mogen zeggen, wat wellicht wel de waarheid is?
Is het niet zo dat er gewoon heel veel mensen bang voor het verliezen van hun baan als uitkomt dat blijkt dat de opwarming natuurlijk is, en we nu gewoon in een ietwat warmere periode zitten, waar we vanzelf weer uit gaan komen?

In ieder geval zou ik iedereen willen aanraden om deze documentaire te gaan kijken, het is toch wel erg interessant en ik vond het laatste deel toch ook wat beangstigend.

Pingbacks:

No Pingbacks for this post yet...

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek