Mediterrean ambiance

20-07-07 om 20:23, door: rauwe kost Email - 2834 views - Categorie: discussie

Foto's uit ITALIA!!

tokyo-steeg

Meer »

It's getting hot in here!

16-07-07 om 15:03, door: phoenix Email - 1122 views - Categorie: discussie

Dat is toch wel algemeen bekend. Het wordt hier warmer. (Alhoewel, kijkende naar teletekst voor de komende dagen halverwege juli...). Maar goed, het wordt algemeen geaccepteerd dat de Aarde aan het opwarmen is. Alleen de vraag is: waarom?

Ik denk dat iedereen zich nog wel 07-07-07 kan herinneren, de dag dat veel mensen gingen trouwen ;), maar ook de dag van Live Earth. De Aarde is aan het opwarmen dankzij ons, de mens. En wij moeten nu zeker elke dag als wij van huis weggaan, onze router uitzetten, alle lampen uit (leuk voor de inbrekers) etc etc. De sms'jes van alle mensen tijdens die dag waren wel hilarisch. Blijkbaar gaat iedereen dit ook echt doen, want dat was toch wel de algemene boodschap die de mensen vertelde in het programma. Nu geloof ik dat in ieder geval al niet...

Nou is milieubewust leven zeker niet verkeerd en kan de opwarming van de Aarde wellicht ook wel voor problemen zorgen, maar het blijft natuurlijk nog wel de vraag: waarom? Mijn dank gaat uit naar bleekselderij, want hij gaf de tip van deze documentaire. De titel is: The great global warming swindle. Via uitzendinggemist.nl is deze te zien. Je krijgt dan de documentaire te zien met een discussie erna tussen pro-opwarming door de mens vs pro-opwarming door de zon wetenschappers...

Ik zal geen keuze gaan maken wat er nou klopt en wat niet, maar zeker het einde van de documentaire was zeer opvallend. Global warming door de mens is momenteel zo'n machtig orgaan geworden. Er gaat zoveel geld in om; is dat al een reden dat het in stand wordt gehouden, ook al zouden de feiten anders blijken? Mensen die anders denken worden bedreigd of monddood gemaakt. Dit doet mij ook erg denken aan een andere documentaire, die van Scientology, waar iedereen die tegen die kerk was, werd geschaduwd en geïntimideerd. Zoiets is toch eigenlijk al te erg voor woorden, dat je als wetenschapper niet zou mogen zeggen, wat wellicht wel de waarheid is?
Is het niet zo dat er gewoon heel veel mensen bang voor het verliezen van hun baan als uitkomt dat blijkt dat de opwarming natuurlijk is, en we nu gewoon in een ietwat warmere periode zitten, waar we vanzelf weer uit gaan komen?

In ieder geval zou ik iedereen willen aanraden om deze documentaire te gaan kijken, het is toch wel erg interessant en ik vond het laatste deel toch ook wat beangstigend.

Afstudeerscriptie

14-07-07 om 13:10, door: bleekselderij - 1525 views - Categorie: discussie

Sinds kort ben ik afgestudeerd in de Informatiekunde (jeej). Voor de geinteresseerden bij deze mijn paper. Onder de geinteresseerden versta ik ook de google-indexeer-bot ;)

Title:
Local identification of web graph communities

Abstract:
In order to use knowledge of the Web graph in Information Retrieval, we provide a consistent overview, aiming firstly at global aspects of the graph such as degree distribution, and then proceed by examining local aspects of the graph: community identification. We discuss several community models and we implement a community identification algorithm that operates without a priori knowledge of the graph. To elaborate on the algorithm we introduce a notational framework for graph clusters. We run the algorithm on the Dutch domain (.NL) and from the results of this experiment we conclude that the Web consists of several clusters that are mutually connected through a core of hubs. In addition we evaluate the clustering quality of the algorithm, which provides a reputable basis for local community identification.

Local Identification of Web Graph Communities - Fulltext in English

Heft evolutie zichzelf op den duur op?

08-07-07 om 23:31, door: bleekselderij - 2849 views - Categorie: discussie

Hoewel het in een lifetime niet merkbaar is, evolueert de mens rustig door. Ons staartbotje verdwijnt, onze vingers veranderen van lengte, we worden langer, etc. etc. Aan de andere kant wordt onze gezondheidszorg en wetenschap steeds beter, en worden mensen gemiddeld veel ouder dan vroeger. Zolang we maar gezond blijven, lijkt dit ook wat we willen; zo lang mogelijk leven en zoveel mogelijk dingen doen. Naarmate we technisch meer kunnen qua kunstorganen/weefsel zal deze trend zich voortzetten. Wie weet is de gemiddelde leeftijd over een paar eeuwen wel 200 jaar, of nog (veel) meer. Als we deze lijn nog verder doortrekken en veronderstellen dat de mensheid zichzelf voorlopig niet opblaast, zou het kunnen zijn dat de individuele mens in komende tijdperken virtueel onsterfelijk is; alles kan worden vervangen en de mens leeft door als cyborg. Ik ga er vanuit dat de negatieve connotatie van dit begrip tegen die tijd als hopeloos ouderwets wordt gezien.

Meer »

Bleekselderij in Berlijn!

01-07-07 om 22:32, door: phoenix Email - 3658 views - Categorie: showcase

Van 16 tot en met 23 juni waren de personen met de meeste bleekselderij bijdrages een week samen om vakantie te vieren in Berlijn. Daarom zullen er hier een aantal hoogtepunten van de reis en van Berlijn getoond worden! In ieder geval is Berlijn een bruisende en levendige stad, die zeer moderne en trendy plekken heeft, waar je uitstekend cocktails kunt drinken en waar je toch nog steeds de invloeden van de oude DDR kunt meemaken.
Het is een veelzijdige stad met een boel interessante plaatsen, dus het is zeker de moeite waard om er eens heen te gaan.
Maar goed, nu dus een aantal foto's! :)

Meer »

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek