Loza, loze proza

25-04-07 om 12:08, door: bleekselderij - 1159 views - Categorie: discussie

Waar bleekselderij.nl toch een aantal onderwerpen aansnijdt die niet voor de poes zijn, kan er niet altijd op het scherpst van de snede gedineerd worden. Voor de minder serieuze teksten is er de Loza-competitie in het leven geroepen; wie schrijft het meest loze stuk proza? Enkele fragmenten uit de inzendingen tot nu toe:

Maar ergens diep verscholen tussen deze migraine, angstaanvallen en stevige jankerijen begonnen alle puzzelstukjes der desperatie en afkeer een brug te vormen tussen mijn –o, hulstig!- grote moslimhart en mijn dito hersenen...

“Even alle gekheid op een stokje”, zei ik,” laten we de boel de boel houden en malle pietje houden we er ook even buiten”

Niet het schamen van het te diep in het glaasje kijken van de endemische Duitser die zijn lederhosen weer achterstevoren heeft aangetrokken, maar echt pure onvervalste plaatsvervangende schaamte.

De man is als water; vloeibaar maar toch sterk, en als een giraffe; gracieus en politiek correct.


Klik voor de (voorlopige) website van de Lozacompetitie

De (on)macht van de media

11-04-07 om 15:13, door: kerux - 2253 views - Categorie: discussie

Het vpro-programma Tegenlicht zendt een zesdelige serie uit met de titel 'Plaats des oordeels' over de complexe situatie in het Midden Oosten. Het tweede deel van deze serie geeft een interessant beeld van de rol van de media. Onze mening als Nederlandse nieuwsconsument wordt nu eenmaal bepaald door wat onze kranten schrijven. Hoe kan het ook anders. Joris Luyendijk geeft echter een scherpe analyse over wat je als correspondent voor elkaar kunt krijgen en hoe bevooroordeeld de berichtgeving, vaak ook onbedoeld, is.

Meer »

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek