Kinderarbeid

15-02-07 om 16:16, door: phoenix Email - 8618 views - Categorie: discussie

Een tijdje geleden dat ik hier wat postte. Druk, druk, druk. Lang geleden heb ik al een stukje gepost met de titel: it's a hard knock life.
Dit is een vervolg erop, maar wel iets uitgebreider.
Ik heb dit paper ingeleverd in kader van opdracht voor mijn studie Internationale Economie.
De versie die ik hier plaatst is niet de laatste versie, dus er kunnen nog wat slordigheden in zitten, maar het gaat om de inhoud he ;)

Reacties zijn altijd welkom en leuk, al zal ik zelf de komende 1.5 week er niet op reageren door vakantie.

Nou, het wordt een hele lap tekst, dus als iemand de moeite neemt om het te lezen, succes :)
2 dingen nog: Ik had geen zin (en tijd) om alle alinea's netjes te zetten, dus daardoor is het misschien lastig leesbaar.
En ten tweede, voor een wetenschappelijk artikel is de literatuur niet altijd even wetenschappelijk, omdat het met dit onderwerp ook erg moeilijk is. Maar dat in overleg met mijn begeleidster gebeurd, dus daarom zit er ook 'grijze' literatuur in...

Meer »

Google's imperium

10-02-07 om 16:53, door: bleekselderij - 1976 views - Categorie: discussie

Nu Google van marktleider langzaam richting alleenheerser verschuift, komen er wat kritische opmerkingen bij deze organisatie. Hoe zit het met de privacy van de gebruikers van de Googlediensten? Zoals bekend scant Google bijvoorbeeld de emails die via Gmail worden verzonden en ontvangen. Hoewel het credo van Google 'Do no evil' is, is het best discutabel of het verstandig is een organisatie veel (privacygevoelige) informatie te laten bezitten. Een beetje data mining en pattern matching, en Google weet al snel heel wat meer van een individu of een groep mensen, dan die zelf hadden ingeschat. Zeker als je bedenkt dat in emails vaak veel gevoeligere informatie staat dan mensen online zetten (telefoonnummers, rekeningnummers, etc.). Mensen beseffen meestal niet hoeveel informatie ze verstrekken en denken al snel 'wat heb ik nou te verbergen?'. Bovendien is iedereen inmiddels zo gewend aan Google dat mensen dit bedrijf simpelweg als een uitbereiding van hun pc zien.google

Meer »

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek