De tien-dimensionale bleekselderij

27-01-07 om 16:29, door: bleekselderij - 737 views - Categorie: showcase

Het is een schrale maand, gezien het aantal nieuwe posts. Gelukkig wordt dat goedgemaakt door een post van vier pagina's ;)

In deze post wil ik een link, of eigenlijk een flash-animatie, laten zien waarin ene Rob Bryanton op een erg toegankelijke manier uitlegt wat je je moet voorstellen bij meerdere ruimtelijke dimensies. De meeste mensen kennen het idee van de 'flatlanders' wel; wezens die in een 2D wereld leven en voor wie de 3e dimensie is wat voor ons het verstrijken van tijd is. Ingewikkelder wordt het als we verder gaan - en we kunnen tot en met tien. Waarom het daar stopt is als het goed is na het zien van deze animatie duidelijk (does uitleggen :P). Niet echt een discussieonderwerp, maar niettemin erg interessant. De link:

The Tenth Dimension

Gott ist nun wirklich tot

01-01-07 om 23:20, door: zarathustra Email - 5069 views - Categorie: discussie

Toen Darwin in de negentiende eeuw de term “Survival of the fittest” van Spencer gebruikte in de vijfde editie van zijn befaamde boek The origin of Species, had hij geen idee hoe groot de impact van deze theorie zou zijn. In deze blog wordt Darwins theorie vergeleken met de denkbeelden van Nietzsche om te onderstrepen dat het christendom geen plaats heeft in de evolutieleer en wat dit atheïsme voor een invloed op de samenleving heeft.

Meer »

Pages: 1 2 3 4

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek