Miep miep...

30-10-06 om 23:19, door: phoenix Email - 1698 views - Categorie: discussie

Iedereen kent ze wel, de bureaucratische miepen bij een gemeente, universiteit of een andere instelling. Je trekt een nummertje, je moet een hele tijd wachten, het is heel duidelijk wat je wilt hebben, maar toch blijkt het erg lastig te zijn.

Meer »

Verkwansel een aardbol in 10 eenvoudige stappen...

30-10-06 om 17:25, door: kerux - 1819 views - Categorie: discussie

Ik vertel niks nieuws als ik zeg dat we het voor elkaar hebben gekregen om in de afgelopen - zeg twee eeuwen - tijd zoveel fossiele brandstoffen te verstoken dat ze niet alleen bijna op zijn (Peak Oil (En) (NL)) maar ook het klimaat zodanig hebben beïnvloed dat dat wel eens serieuze consequenties kan gaan hebben. De tien stappen in de titel hoef ik denk ik niet te beschrijven, kijk om je heen en je weet genoeg...

Meer »

Nieuwe hosting

30-10-06 om 10:40, door: admin - 686 views - Categorie: website

Voor niemand behalve mij zal het een merkbaar verschil zijn, maar sinds vandaag wordt bleekselderij.nl niet meer gehost door Protagonist, de webhosting met enorm baggere service, relatief hoge kosten, regelmatig timeouts, enorm baggere service en enorm baggere service, maaaar door SoHosted.nl, die mij met de verhuizing al meer service hebben geboden dan ik bij een zeker ander bedrijf de afgelopen drie jaar kreeg. Blogt u allen vrolijk verder.

- Max

P.S.: De website is nu ook nog eens XHTML 1.0 valid (Transitional), joechei

Moshi moshi! (vanuit Japan)

30-10-06 om 10:37, door: admin - 619 views - Categorie: showcase

arief en lex in japan

Verslag uit Japan 1

21-10-06 om 03:55, door: admin - 1732 views - Categorie: discussie

Konichiwa mensen,

Hier een mail vanuit Kyoto. Blijkbaar is mijn mail vanuit Tokyo niet aangekomen, wat erg jammer is, aangezien ik daarin uitvoerige beschrijvingen gaf over japanse vrouwen, yakusis en yakusas, sake en pachinko etc. Dus nu moeten jullie het doen met een veel kuiser reisverslag. Helaas!

Meer »

CG Shorts

14-10-06 om 13:38, door: bleekselderij - 2052 views - Categorie: showcase

Ik volg al jaren CGTalk.com, een site waar verschillende artiesten hun afbeeldingen/animaties tentoon kunnen stellen. Het niveau ligt hoog, zo zijn er geregeld posts bij vanuit de professionele filmindustrie (de SFX van LOTR zijn uitgebreid aan bod gekomen), maar ook bijvoorbeeld de afstudeerprojecten van de Vancouver Film School.
Hieronder heb ik een aantal korte animaties neergezet die ik bijzonder de moeite waard vond. Klik op de afbeelding voor de filmpjes, ze varieren van 3 tot pakweg 35 MB. Ere wie ere toekomt: de credits staan steeds aan het einde.

Le Prince Blue

Meer »

Concepten van de vrije wil (Vrije wil deel 2)

11-10-06 om 20:55, door: kerux - 1787 views - Categorie: discussie

Het werd tijd voor een vervolg op dit artikel. Ik wil proberen om een aantal concepten die een rol spelen bij de discussie over vrije wil toe te lichten. Helaas ben ik geen filosoof en laat mijn achtergrondkennis soms misschien wat te wensen over. Ik baseer mij hier dan ook voor een deel op colleges in het kader van de Honourscursus `Concepten van de vrije wil' (discussies over de zin en onzin van Honoursprogramma's is misschien ook nog eens een leuk thema voor een stukje).

Meer »

Asian Ambiance - Japan

04-10-06 om 12:43, door: rauwe kost Email - 1797 views - Categorie: showcase

Konichiwa!

In het kader van mijn Japanreis die op 15 oktober zijn aanvang zal vinden, plaats ik hier een reeks foto's van mijn vorige reis. Ik hoop na terugkomst dit aan te kunnen vullen met vers geschoten wild.

tokyo-steeg

Meer »

Vrije wil vs. Determinisme (Vrije wil deel 1)

02-10-06 om 16:14, door: bleekselderij - 1747 views - Categorie: discussie

De discussie waarmee ‘het’ een aantal jaren allemaal begon te café Samson ging over het al dan niet bestaan van een vrije wil. Het leek mij daarom niet meer dan logisch dat ook de eerste (echte) post op bleekselderij.nl over dit onderwerp gaat. Ik wil de discussie beginnen met een (informele) introductie van de begrippen:

Meer »

bleekselderij.nl goes blogosphere

02-10-06 om 15:33, door: bleekselderij - 722 views - Categorie: website

Na enig vijven en zessen is het dan zover: bleekselderij.nl is omgedoopt van dump-je-zooi tot een heuse weblog (want die zijn er nog maar zo weinig).

Bleekselderij.nl is opgezet als vergaarbak voor verschillende onderwerpen, uiteenlopend van sociaalmaatschappelijke of filosofische discussies tot fotografietentoonstellingen. De voornaamste reden voor het feit dat dit in blog-vorm gebeurt, is dat we op deze manier hopen reacties uit een bredere kring te krijgen dan die waaruit bleekselderij.nl is ontstaan.

Vooralsnog zullen nieuwe posts sporadisch worden toegevoegd; het is uiteraard de bedoeling dat dit toeneemt wanneer we de slag te pakken krijgen.

- bleekselderij et al.

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

Posten, instellingen, etc.

Zoek