Europese moeilijkheden

26-09-07 om 10:12, door: kerux - 3096 views - Categorie: discussie

Ik las op Sargasso een zeer interessant blogje. Over Europa, de grondwet (tweede versie, heet geen grondwet meer maar vooruit), het referendum en Balkenende die schijnbaar dreigde het kabinet op te blazen. Interessant en op Nederlandse schaal erg belangrijk, maar in de discussie die ontstond was de inhoudelijke kant van het verhaal over de Europese grondwet eigenlijk ook wel zo interessant. Want waarom willen we nu eigenlijk wel of niet zo'n grondwet-achtig verdrag?

Meer »

Schijnveiligheid

30-08-07 om 15:07, door: kerux - 2991 views - Categorie: discussie

Vanmorgen fietste ik door de stad en zag ik het volgende op een reclamebord staan:

IN NEDERLAND WERKEN MEER DAN 200.000 PROFESSIONALS SAMEN TEGEN TERRORISME. WAT KUNT U DOEN?

Dan vraag ik me af of de overheid niet iets beters te doen heeft dan dit soort campagnes...

Meer »

Mediterrean ambiance

20-07-07 om 20:23, door: rauwe kost Email - 2834 views - Categorie: discussie

Foto's uit ITALIA!!

tokyo-steeg

Meer »

It's getting hot in here!

16-07-07 om 15:03, door: phoenix Email - 1122 views - Categorie: discussie

Dat is toch wel algemeen bekend. Het wordt hier warmer. (Alhoewel, kijkende naar teletekst voor de komende dagen halverwege juli...). Maar goed, het wordt algemeen geaccepteerd dat de Aarde aan het opwarmen is. Alleen de vraag is: waarom?

Ik denk dat iedereen zich nog wel 07-07-07 kan herinneren, de dag dat veel mensen gingen trouwen ;), maar ook de dag van Live Earth. De Aarde is aan het opwarmen dankzij ons, de mens. En wij moeten nu zeker elke dag als wij van huis weggaan, onze router uitzetten, alle lampen uit (leuk voor de inbrekers) etc etc. De sms'jes van alle mensen tijdens die dag waren wel hilarisch. Blijkbaar gaat iedereen dit ook echt doen, want dat was toch wel de algemene boodschap die de mensen vertelde in het programma. Nu geloof ik dat in ieder geval al niet...

Nou is milieubewust leven zeker niet verkeerd en kan de opwarming van de Aarde wellicht ook wel voor problemen zorgen, maar het blijft natuurlijk nog wel de vraag: waarom? Mijn dank gaat uit naar bleekselderij, want hij gaf de tip van deze documentaire. De titel is: The great global warming swindle. Via uitzendinggemist.nl is deze te zien. Je krijgt dan de documentaire te zien met een discussie erna tussen pro-opwarming door de mens vs pro-opwarming door de zon wetenschappers...

Ik zal geen keuze gaan maken wat er nou klopt en wat niet, maar zeker het einde van de documentaire was zeer opvallend. Global warming door de mens is momenteel zo'n machtig orgaan geworden. Er gaat zoveel geld in om; is dat al een reden dat het in stand wordt gehouden, ook al zouden de feiten anders blijken? Mensen die anders denken worden bedreigd of monddood gemaakt. Dit doet mij ook erg denken aan een andere documentaire, die van Scientology, waar iedereen die tegen die kerk was, werd geschaduwd en geïntimideerd. Zoiets is toch eigenlijk al te erg voor woorden, dat je als wetenschapper niet zou mogen zeggen, wat wellicht wel de waarheid is?
Is het niet zo dat er gewoon heel veel mensen bang voor het verliezen van hun baan als uitkomt dat blijkt dat de opwarming natuurlijk is, en we nu gewoon in een ietwat warmere periode zitten, waar we vanzelf weer uit gaan komen?

In ieder geval zou ik iedereen willen aanraden om deze documentaire te gaan kijken, het is toch wel erg interessant en ik vond het laatste deel toch ook wat beangstigend.

Afstudeerscriptie

14-07-07 om 13:10, door: bleekselderij - 1525 views - Categorie: discussie

Sinds kort ben ik afgestudeerd in de Informatiekunde (jeej). Voor de geinteresseerden bij deze mijn paper. Onder de geinteresseerden versta ik ook de google-indexeer-bot ;)

Title:
Local identification of web graph communities

Abstract:
In order to use knowledge of the Web graph in Information Retrieval, we provide a consistent overview, aiming firstly at global aspects of the graph such as degree distribution, and then proceed by examining local aspects of the graph: community identification. We discuss several community models and we implement a community identification algorithm that operates without a priori knowledge of the graph. To elaborate on the algorithm we introduce a notational framework for graph clusters. We run the algorithm on the Dutch domain (.NL) and from the results of this experiment we conclude that the Web consists of several clusters that are mutually connected through a core of hubs. In addition we evaluate the clustering quality of the algorithm, which provides a reputable basis for local community identification.

Local Identification of Web Graph Communities - Fulltext in English

Heft evolutie zichzelf op den duur op?

08-07-07 om 23:31, door: bleekselderij - 2849 views - Categorie: discussie

Hoewel het in een lifetime niet merkbaar is, evolueert de mens rustig door. Ons staartbotje verdwijnt, onze vingers veranderen van lengte, we worden langer, etc. etc. Aan de andere kant wordt onze gezondheidszorg en wetenschap steeds beter, en worden mensen gemiddeld veel ouder dan vroeger. Zolang we maar gezond blijven, lijkt dit ook wat we willen; zo lang mogelijk leven en zoveel mogelijk dingen doen. Naarmate we technisch meer kunnen qua kunstorganen/weefsel zal deze trend zich voortzetten. Wie weet is de gemiddelde leeftijd over een paar eeuwen wel 200 jaar, of nog (veel) meer. Als we deze lijn nog verder doortrekken en veronderstellen dat de mensheid zichzelf voorlopig niet opblaast, zou het kunnen zijn dat de individuele mens in komende tijdperken virtueel onsterfelijk is; alles kan worden vervangen en de mens leeft door als cyborg. Ik ga er vanuit dat de negatieve connotatie van dit begrip tegen die tijd als hopeloos ouderwets wordt gezien.

Meer »

Bleekselderij in Berlijn!

01-07-07 om 22:32, door: phoenix Email - 3658 views - Categorie: showcase

Van 16 tot en met 23 juni waren de personen met de meeste bleekselderij bijdrages een week samen om vakantie te vieren in Berlijn. Daarom zullen er hier een aantal hoogtepunten van de reis en van Berlijn getoond worden! In ieder geval is Berlijn een bruisende en levendige stad, die zeer moderne en trendy plekken heeft, waar je uitstekend cocktails kunt drinken en waar je toch nog steeds de invloeden van de oude DDR kunt meemaken.
Het is een veelzijdige stad met een boel interessante plaatsen, dus het is zeker de moeite waard om er eens heen te gaan.
Maar goed, nu dus een aantal foto's! :)

Meer »

Machtige media (II)

31-05-07 om 12:46, door: kerux - 1208 views - Categorie: discussie

Eerder schreef ik al wat over hoe de media onze denkbeelden beïnvloeden. In sommige gevallen heeft dit echter verregaande gevolgen. Het probleem is dat allerlei mensen graag van de media gebruik maken om hun eigen standpunt of ideologie over te brengen. Dat is natuurlijk weinig verbazingwekkend, propaganda is al zo oud als Methusalem. Toch kan het nooit kwaad om eens stil te staan bij de invloed van die propaganda.
De laatste tijd is Iran veel in het nieuws en dan voornamelijk de problemen die het met de VS heeft. Er wordt druk gespeculeerd over mogelijke militaire actie (een slecht idee overigens. Zie de laatste aflevering van Tegenlichts 'Plaats des oordeels'), maar hoeveel wil je van de propaganda (van beide kanten!) geloven...
In dit kader zijn de documentaires van Adam Curtis zeer interessant. In 'The power of nightmares' geeft hij een uitgebreid beeld van hoe de dreiging van terrorisme ontstaan is en dat het misschien niet is wat het lijkt. Maar door mensen iets te laten geloven kun je veel bereiken.
Deze macht van de media over het grote publiek laat dezelfde Adam Curtis ook zien in zijn documentaire reeks 'The century of the self' (link naar deel 1). Hierin bekijkt hij de invloed die psychoanalyse heeft (gehad) op beleidsvorming en hoe de industrie dis-informatie gebruikt.
Maar om eerlijk te zijn: wie zegt dat dit niet weer een sterk staaltje propaganda is van wie weet welke partij die ons iets wil laten geloven (beide documentaires zijn van dezelfde maker tenslotte)? Het is mogelijk, maar zelfs als dat zo is, wil ik liever de propaganda van beide kanten horen zodat er in ieder geval nog de schijn is dat ik zelf een mening kan hebben die niet gedomineerd wordt door eenzijdige informatie.

Groen China

03-05-07 om 15:45, door: kerux - 1288 views - Categorie: discussie

Dit project loopt weliswaar al een tijd, maar heeft voor zover ik weet nog niet zo veel bekendheid als gerechtvaardigd. Hierbij dus mijn kleine bijdrage over het ambitieuze Chinese plan voor een duurzame stad. Niet al te ver van Shanghai wordt er gewerkt aan de nieuwe stad 'Dongtan' (letterlijk: Oost strand) gebouwd. Het bijzondere is dat de stad in zijn geheel is ontworpen om efficiënt en duurzaam te zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de omliggende natuur, de energiebehoefte van de mensen die er wonen, transport, enz. Kortom een hulde waardig initiatief, zeker in het land waar met de stormachtige economische groei het milieu niet echt hoog in het vaandel heeft gestaan. Een mooi artikel over de stad en hoe de planning heeft plaatsgevonden is te lezen op Wired (Eng). Het BBC radioprogramma 'Costing the earth' heeft er (alweer een jaar geleden) ook al eens aandacht aan geschonken.

Als dit inderdaad zo goed werkt als dat ze beweren dan is dit een grote stap voorwaarts voor ontwikkelingslanden die in hoog tempo aan het verstedelijken zijn. (Ik heb wel ergens gelezen dat de ecologische voetafdruk van deze stad nog steeds iets hoger ligt dan je zou willen: 2,2 hectare ipv de beschikbare 1,8 maar dat is in ieder geval al een stuk beter dan de 9,6 die de gemiddelde Amerikaan er op na houdt en de 4,8 hectare voor de gemiddelde (West)Europeaan. (Bron: Living Planet Report)

Loza, loze proza

25-04-07 om 12:08, door: bleekselderij - 1162 views - Categorie: discussie

Waar bleekselderij.nl toch een aantal onderwerpen aansnijdt die niet voor de poes zijn, kan er niet altijd op het scherpst van de snede gedineerd worden. Voor de minder serieuze teksten is er de Loza-competitie in het leven geroepen; wie schrijft het meest loze stuk proza? Enkele fragmenten uit de inzendingen tot nu toe:

Maar ergens diep verscholen tussen deze migraine, angstaanvallen en stevige jankerijen begonnen alle puzzelstukjes der desperatie en afkeer een brug te vormen tussen mijn –o, hulstig!- grote moslimhart en mijn dito hersenen...

“Even alle gekheid op een stokje”, zei ik,” laten we de boel de boel houden en malle pietje houden we er ook even buiten”

Niet het schamen van het te diep in het glaasje kijken van de endemische Duitser die zijn lederhosen weer achterstevoren heeft aangetrokken, maar echt pure onvervalste plaatsvervangende schaamte.

De man is als water; vloeibaar maar toch sterk, en als een giraffe; gracieus en politiek correct.


Klik voor de (voorlopige) website van de Lozacompetitie

:: Next Page >>

bleekselderij.nl

logo
Een weblog met discussies, rants, foto's en alles wat we verder maar interessant vinden. Thema's zijn onder andere de vrije wil vs. determinisme, evolutie en religie. Heb je wat toe te voegen? Post!

| Volgende 10 >

Posten, instellingen, etc.

Zoek